Online evenementen

Waarom een online evenement een prima alternatief is

Yes, je hebt een super mooi product ontwikkeld of hebt erg veel kennis over een mooi product, dan wil je natuurlijk niks liever dan dat bij je (potentiële) klanten promoten. Maar wat nou als je niet meer op de koffie kunt of geen fysiek evenement meer mag organiseren? Terecht in de huidige situatie, maar hoe los je het dan nu op? Dat doe je met een online evenement.

Bied een online event aan!

Superhandig die moderne technologie, tijd om daar goed gebruik van te gaan maken. Het is ook nog eens heel gemakkelijk en niet geheel onbelangrijk; het scheelt een heleboel geld. Het mooie van online kennis delen is dat het niet zoals een fysiek evenement een hele middag opslokt, maar het kan zich ook in minder dan 30 minuten afspelen. Je kan in een keer een hele grote groep bedienen, maar ook met een select gezelschap een online discussie voeren. Het houden van een online webinar of training zorgt voor de mogelijkheid tot interactie. Een zeer doeltreffende manier om te bouwen aan je relaties, ook wanneer je niet in dezelfde ruimte bent.

Welke voordelen heeft een online evenement nog meer?

  • De drempel om deel te nemen is laag. Wanneer je een aantrekkelijk onderwerp hebt, is het gemakkelijk om een grote doelgroep er deelgenoot van te maken. Ze hoeven immers niet hun werkplekje te verlaten. Wel zo handig nu.
  • Er is direct contact. Het horen van je stem en het zien van je gezicht zorgt voor een verbintenis. Wanneer je daarnaast ook nog interactie faciliteert, zijn mensen sneller geneigd jou of je product te gaan waarderen.
  • De mensen die zich inschrijven voor een online evenement laten automatisch hun gegevens achter. Het mailtje met de vervolgopties is dus zo gestuurd!

Online evenementen kunnen een boel nieuwe fans opleveren, maar kunnen juist ook in deze tijd je huidige fanbase vasthouden. Had je al je presentaties voor je komende fysieke evenementen voorbereid? Al bedacht dat je die prima in een online omgeving kan aanbieden? Wij helpen je hiermee graag!

 

Wil je meer weten over het organiseren van een online evenement?

Ik klets er graag online of een tikkeltje ouderwets telefonisch verder over.