Handige linkedin functies

Handige LinkedIn functies waarmee jij kunt scoren

Door het slim inzetten van handige LinkedIn functies kun jij opvallen met je LinkedIn profiel en bouwen aan een deskundig profiel. Eerder gaven we je al alle handvatten mee voor een professioneel LinkedIn profiel. In deze blog duiken we dieper in op de meest handige LinkedIn functies en het algoritme, zodat jij kunt meebewegen met de laatste ontwikkelingen.

Ben jij op zoek naar handige LinkedIn functies die jou gaan helpen om het maximale uit LinkedIn te halen? Wil jij met een bedrijfs- of persoonlijke pagina zo veel mogelijk opvallen? Grote kans dat deze nieuwe en handige LinkedIn functies een uitkomst bieden. Ontdek hoe jij kunt uitblinken met een professioneel profiel op LinkedIn én lees hoe jij de nieuwste LinkedIn features slim kan inzetten.

LinkedIn functie: live video

Je kent het wel van Instagram en Facebook; de live video functie is inmiddels niet meer uit het leven weg te denken en we streamen er met zijn allen flink op los. Inmiddels is het ook voor een deel van zakelijk Nederland mogelijk om te video streamen. We zeggen ‘een beetje’, want voordat je deze functie kunt gebruiken dien je dit eerst aan te vragen bij LinkedIn. Zij beoordelen vervolgens of je bedrijfspagina hiervoor in aanmerking komt.

De LinkedIn live video functie biedt geweldige mogelijkheden om contact te maken met je doelgroep en op te vallen in een tsunami aan content. Tijdens de livestream kun je direct vragen beantwoorden, wat zorgt voor veel interactie. Een mooie manier om het publiek te betrekken bij jouw onderwerp.

LinkedIn functie: documenten

Kan jouw LinkedIn post wel wat extra body gebruiken? Met het toevoegen van documenten aan je post zorg je er niet alleen voor dat jouw content beter wordt verspreid, ook creëer je op deze manier extra aandacht voor bijvoorbeeld vacatures. Jij valt extra op en de lezer wordt beter geïnformeerd. Een win-win situatie dus!

LinkedIn functie: evenementen

Waar het voorheen niet mogelijk was om vanuit een bedrijfspagina een LinkedIn evenement aan te maken, kan dit met de vernieuwde LinkedIn feature wel! Mensen met elkaar verbinden is één van de belangrijkste beweegredenen achter LinkedIn. Een evenement is hierop dus een perfecte aanvulling als het gaat om het opbouwen van jouw zakelijk netwerk. Goed om te weten; ook voor online events, zoals een webinar, kun je een evenement aanmaken. Wil je dat jouw evenement extra in de spotlight komt te staan? Dan kan het lonen om je evenement via LinkedIn te promoten.

LinkedIn functie: polls

Met de komst van LinkedIn Polls kun je in een korte periode waardevolle informatie achterhalen. Als lezer kost het invullen van een poll slechts enkele seconde en jij hebt binnen een mum van tijd antwoord op je vraag. Kan het nog makkelijker? Jazeker! Het tellen van de uitslag doet LinkedIn ook nog eens voor je, zo hoef jij de antwoorden dus niet op je kladblaadje te turven.

Versla het LinkedIn algoritme

De handige LinkedIn functionaliteiten kunnen je helpen om je profiel zo goed mogelijk te benutten. Maar er is meer dan dat! Je wil namelijk ook dat het bereik van jouw post een boost krijgt, toch? Download onze factsheet en leer hoe je het LinkedIn algoritme kunt verslaan met onze 6 essentiële tips!

Download LinkedIn factsheet

Download de factsheet met 6 essentiële tips voor meer bereik van jouw post.

  • Download LinkedIn factsheet

    Download de factsheet met 6 essentiële tips.

    Download factsheet

Laatste berichten

Hoe jouw video opvalt

Hoe jouw video opvalt in een Tsunami aan content

Zeeën aan video content worden dagelijks gepubliceerd op digitale platformen. Vaak in een hip nieuw formaat zoals 4K of 360 graden. Als de groei van videoconsumptie zich blijft ontwikkelen zoals het nu doet, bestaat in 2020 80% van alle content op het internet uit video. Hoe valt jouw video dan nog op?‍

Lees meer
Online evenementen

Waarom een online evenement een prima alternatief is

Yes, je hebt een super mooi product ontwikkeld of hebt erg veel kennis over een mooi product, dan wil je natuurlijk niks liever dan dat bij je (potentiële) klanten promoten. Maar wat nou als je niet meer op de koffie kunt of geen fysiek evenement meer mag organiseren? Terecht in de huidige situatie, maar hoe los je het dan nu op?

Lees meer
Online events tijdens corona

Kwalitatief hoogwaardige online events – profiteren van het nieuwe normaal

Maart 2020 waren we plotseling allemaal genoodzaakt om vanuit huis te gaan werken. Alles moest online, van vergaderen tot de vrijdagmiddag borrel, het coronavirus heeft hardhandig gezorgd voor een grote verandering. Echter bied dit ook kansen, zoals op het gebied van het organiseren van online events.

Lees meer
All posts