Online video loont

Waarom online video zal lonen voor jouw bedrijf

Het gebruik van online video is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Maar waarom doet video het zo goed? Het is de perfecte manier om je bedrijf te promoten, naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Of het nou kleine vlogs of grote bedrijfsfilms zijn, het is een belangrijk (bijna onmisbaar) onderdeel om mee te nemen in je marketing- en communicatieplannen.

Wat maakt video onmisbaar?

Het kijken naar video’s vinden we prettig, het trekt de aandacht en het delen van video’s is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk.

Online video is een fijne manier om met je potentiële klant te verbinden. Je kunt door het gebruik van video goed laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat jij kunt betekenen voor de klant. Een betere manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen is er haast niet!

Benieuwd hoe zo’n video er uit ziet? Spring eruit en laat de concurrenten achter je. Bekijk de trailer hieronder en krijg een indruk van de mogelijkheden.

Tegenwoordig hebben we te maken met een nieuwe generatie klanten; een generatie die online leeft, kijkt en koopt. Door deze vluchtige levensstijl is het belangrijk om op te vallen en aandacht te krijgen van je potentiële klanten. Video marketing kun je hier perfect inzetten. Maar hoe effectief is video nou echt?

Online video helpt (potentiële) klanten in het beslissingsproces

Video marketing kan een zeer effectief middel zijn als je het op de juiste manier inzet. 64% van de consumenten zullen eerder een product of dienst kopen na het zien van een video hierover. 90% van de kijkers geeft aan dat productvideo’s helpen bij het maken van een keuze. Overtuigende cijfers dus! Het maken van een video is dus niet alleen goed voor de verbinding met je klanten, ook zal het voor een verkoopstijging zorgen.   

Wist je dat wanneer marketeers online video inzetten, ze 49% sneller groeien in omzet? 

Opvallen met video op social media  

In 2020 zal video voor 82% van het internetverkeer zorgen. Het delen van video via social mediakanalen zorgt voor het meeste bereik; een video is opvallender en trekt de aandacht naar zich toe. Video’s worden 1200% vaker gedeeld dan een bericht met tekst en afbeelding. Do we need to say more?   

Het opnemen van online video in jouw marketingstrategie is niet iets waar je zonder achterliggende gedachten mee aan de slag gaat. Denk na over hoe jouw video opvalt bij het publiek. Daarnaast is het belangrijk om bij het ontwikkelen van een video rekening te houden met het platform waarop je de video wil gaan plaatsen. Waar op Instagram een video van 30 seconde het beste presteert, zijn op Youtube video’s van 5 tot 7 minuten het meest populair. Het loont daarom om één video te editen voor verschillende kanalen.   

Wat is jouw grootste uitdaging?

Wij snappen best dat het maken van online video’s en alles wat daarbij komt kijken overweldigend kan zijn. Waar begin je en wat werkt waar het beste? Onder het mom van ‘blijf leren en vooral van anderen’ organiseren we bij Bluebump een ‘videomarathon’. Tijdens deze videomarathon maken we een aantal video’s waarin we ingaan op de grootste uitdagingen van (online) marketeers. 

Dus wil jij meer weten over Google ads, email automation of bijvoorbeeld hoe je het beste online video kunt inzetten? Meld je dan hieronder (gratis) aan en ontvang de video’s binnenkort in jouw inbox.

 

 

Wat wil jij leren?

Meld je aan voor de Bluebump videomarathon en ontvang onze kennis gratis in jouw inbox. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging email.

Hartelijk dank voor je aanmelding

Super! Wij duiken de studio in om onze kennis te verzamelen en op video te zetten. Check je inbox!

Laatste berichten

Hoe jouw video opvalt

Hoe jouw video opvalt in een Tsunami aan content

Zeeën aan video content worden dagelijks gepubliceerd op digitale platformen. Vaak in een hip nieuw formaat zoals 4K of 360 graden. Als de groei van videoconsumptie zich blijft ontwikkelen zoals het nu doet, bestaat in 2020 80% van alle content op het internet uit video. Hoe valt jouw video dan nog op?‍

Lees meer
Online evenementen

Waarom een online evenement een prima alternatief is

Yes, je hebt een super mooi product ontwikkeld of hebt erg veel kennis over een mooi product, dan wil je natuurlijk niks liever dan dat bij je (potentiële) klanten promoten. Maar wat nou als je niet meer op de koffie kunt of geen fysiek evenement meer mag organiseren? Terecht in de huidige situatie, maar hoe los je het dan nu op?

Lees meer
Online events tijdens corona

Kwalitatief hoogwaardige online events – profiteren van het nieuwe normaal

Maart 2020 waren we plotseling allemaal genoodzaakt om vanuit huis te gaan werken. Alles moest online, van vergaderen tot de vrijdagmiddag borrel, het coronavirus heeft hardhandig gezorgd voor een grote verandering. Echter bied dit ook kansen, zoals op het gebied van het organiseren van online events.

Lees meer
All posts