Digitale bewoners bijeenkomst 2021

Hoe organiseer je een digitale bewonersbijeenkomst?

Even op de dinsdagavond met omwonenden, grondeigenaren en leden van de gemeente rond de tafel zitten, zit er voorlopig niet in. Door corona lijken de mogelijkheden voor projectontwikkelaars om met burgers en stakeholders in gesprek te gaan drastisch te zijn ingeperkt, terwijl de behoefte aan inspraak alsmaar is toegenomen. Het organiseren van een digitale bewonersbijeenkomst in een professionele studio blijkt een uitstekend alternatief. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je op letten?

Digitale shift in coronatijd

Bijna een jaar geleden gingen we de eerste lockdown in. Vrijwel iedereen kreeg een keiharde push richting de inzet van digitale middelen. Buurtbijeenkomsten en inspraakavonden konden door de maatregelen niet meer doorgaan. Moest men het wiel opnieuw uitvinden? Het antwoord is ‘nee’. Het zal je verbazen wat de mogelijkheden zijn.

Digitale bewonersbijeenkomst hosten in een échte studio

Omdat face-to-face bijeenkomsten abrupt werden gecanceld, moest er een geslaagd alternatief komen. De digitale bewonersbijeenkomst is hiervoor de oplossing. Vanuit de Bluebump studio bieden wij projectontwikkelaars de mogelijkheid om de bijeenkomst in goede banen te leiden. Goede beeld- en geluidskwaliteit zorgen niet alleen voor een zeer professionele ervaring, maar zorgen dat jouw boodschap perfect overkomt op de deelnemers.

Andere voordelen van een digitale bewonersbijeenkomst:

 • Snelheid: je kan snel met kopers of bewoners schakelen en snel reactie ontvangen.
 • Gemak: wij kunnen alles van A tot Z voor je regelen je hoeft alleen nog maar naar de studio te komen!
 • Flexibiliteit: doordat mensen niet naar een locatie hoeven af te reizen is het makkelijker om deel te nemen.
 • Professionaliteit: we kunnen het niet genoeg benoemen, maar de tijd van matige thuiskwaliteit is wel echt voorbij. Mensen waarderen goede kwaliteit en dat straalt ook weer af op je project.

 

Wel eens bedacht dat je de start verkoop ook kan filmen op eigen locatie? We denken graag met je mee!

 

Hoe werkt een digitale bewonersbijeenkomst?

Een digitale bewonersbijeenkomst is erg laagdrempelig, heeft een groter bereik en men kan deze altijd terugkijken. Digitale bijeenkomsten zijn er in verschillende soorten en maten. Om je een goed beeld te geven hebben we de 3 meestvoorkomende bijeenkomsten voor je op een rijtje gezet.

Live digitale bijeenkomst

Geïnteresseerden schrijven zich van te voren in voor deelname. Tijdens de livestream kunnen deelnemers vragen stellen of reageren op voorgelegde stellingen. Als presentator kun je direct reageren op de input van de deelnemers, waardoor je eenvoudig in contact komt. Een live webinar is erg handig voor het geven van online presentaties.

Voorwaarden live webinar:

 • Doel van een live webinar is meedenken en vergaderen
 • Aantal deelnemers is onbeperkt
 • Ideaal om ideeën en scenario’s voor te leggen

Online discussiëren

Hoewel het aantal deelnemers tijdens een online discussie zich beperkt tot 20 personen, is deze vorm erg geschikt voor online bijeenkomst met een interactief karakter. Motiveer deelnemers om te reageren, te brainstormen of bij te dragen aan groepsgesprekken. Het is de meest ideale vorm om deelnemers te vragen om hun mening.

Voorwaarden online discussiëren:

 • Doel van online discussiëren is meedenken en het komen tot nieuwe initiatieven.
 • Aantal deelnemers is max 20 (om het overzicht te bewaren)
 • Haal meningen of informatie op bij bewoners, stakeholders, collega’s of vakgenoten

Online panel

Handig voor leden van een stuurgroep, vereniging of zelfs van de gemeenteraad. Via een link wordt men uitgenodigd tot de vergadering, waarin de voorzitter vervolgens de agenda bespreekt. Er kunnen tot 100 deelnemers worden uitgenodigd. Een leuk voordeel is dat via een online panel ook stemrondes kunt organiseren. Verder is er altijd een chatfunctie aanwezig zodat deelnemers met elkaar kunnen communiceren.

Voorwaarden online panel:

 • Een online panel dient ter vervanging voor een fysieke vergadering er ver meedenken en het komen tot nieuwe initiatieven.
 • Aantal deelnemers is max 100

Wat kunnen wij je nog meer bieden?

Bij Bluebump bieden we de mogelijkheid van een host, een tafeldame of heer die de avond voor je aan elkaar praat en zorgt dat de vragen vanuit het publiek bij de juiste persoon terecht komen.

Boek een virtuele tour

Wil je zien hoe een digitale bijeenkomst er voor jou uit gaat zien? In onze virtuele tour neemt Mira je mee naar onze studio en laat ze je zien hoe een digitale bijeenkomst er voor jou uit kan zien. Liever meteen in actie? Stuur ons een email of bel direct met Mira.

Meld je aan voor een virtuele tour

Na aanmelding ontvang je dezelfde dag nog een link waarmee je jouw virtuele tour kunt inplannen.

Bedankt voor je aanmelding

Mira neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laatste berichten

Bluebump Summer School

Bluebump Academy: excelleer als marketeer

Met een marketingboost het nieuwe jaar in? Ontdek hoe jij kunt excelleren als marketeer! Meld je aan voor de Bluebump Academy en ontvang 10 weken lang verse content, gratis in jouw inbox.

Lees meer
webinar organiseren

Een succesvol webinar organiseren: 5 tips

Webinars zijn, vooral in deze tijd van online werken, razend populair. Bij het organiseren van een webinar zijn veel dingen waar je tegenaan kunt lopen en waar je de fout mee in kunt gaan. Hoe zorg je dat jouw webinar wel succesvol uitpakt? In onze blog geven wij je 5 tips.

Lees meer
Online events tijdens corona

Kwalitatief hoogwaardige online events – profiteren van het nieuwe normaal

Maart 2020 waren we plotseling allemaal genoodzaakt om vanuit huis te gaan werken. Alles moest online, van vergaderen tot de vrijdagmiddag borrel, het coronavirus heeft hardhandig gezorgd voor een grote verandering. Echter bied dit ook kansen, zoals op het gebied van het organiseren van online events.

Lees meer
All posts